14 Mart 2013 Perşembe

TOLSTOY İNSAN NE İLE YAŞAR KİTAP ÖZETİ

İNSAN NE İLE YAŞAR KİTAP ÖZETİ


Polya kahvaltının hazır olduğunu söyledi. Piyotr ve Simon yerlerinden kalkıp yemeğin başına geldi. Kahvaltıda biraz ekmek ve peynir yedi Piyotr. Sonra ikisi birden tezgaha oturdular Simon Piyotr’a bu işi öğretmeye kararlıydı.

Piyotr kısa sürede işi kaptı, çok güzel dikiş atabiliyordu, bir süre sonra Simon’dan daha iyi ayakkabılar yapmaya başladı. Bu sayede Simon’un işleri gün gittikçe daha da iyileşiyordu. Ayakkabıları Piyotr dikiyor Simon ise ona yardım ediyordu. Polya da Piyotr’u kardeşi gibi seviyor onun için elinden geldiği kadar iyi yemekler yapmaya çalışıyor, bunu bir borç olarak biliyordu çünkü Piyotr yaptığı mükemmel ayakkabılara karşılık para almıyordu.

................

Günler böyle geçiyordu Piyotr geleli üç yıl olmuştu; bir gün kalın, kürkten yapılma bir montla civarın zenginlerinden biri geldi. Kapıdan içeri zor girebildi çünkü çok şişmandı. Adam zübbenin tekiydi , elinde pahalı olduğu belli olan kaliteli bir deri taşıyordu ve söze başladı; “Bana bu deriden bir bot yapacaksın, eğer bu botun dikişleri iki yıldan daha önce açılırsa evini başına yıkarım ayrıca bu bot içine su almayacak” dedi.izler , korkudan ne yapacağını bilemez. Aklına Hasan'ın onu nasıl koruduğu gelir ; ama o aynısını yapamaz. Grubun başı olan Assef Hasan'a tecavüz eder , Emir daha fazla dayanamayarak oradan kaçar.Hasan eve gelir, ama günlerce ortada görünmez. Emir yaşadığı vicdan azabıyla Hasan'ı görmekten kaçar hep. Hasan ne


Bizlere yardım için lütfen aşağıdaki linke tıklayıp 5 sn. bekleyiniz.

0 yorum:

Yorum Gönder